Gratis consult Cryolipolyse Klik hier

Veelgestelde vragen over cryolipolyse

Cryolipolyse is één van de populairste behandelingen bij Dorien.nl Anti-Ageing Center. En dat is niet gek, want de resultaten zijn verbluffend! We merken echter dat er nog veel vragen en misvattingen rondom dit onderwerp zijn. Op deze pagina vindt u de belangrijkste informatie als het gaat om het bevriezen van vetcellen, ofwel cryolipolyse.

Is cryolipolyse een afvalmethode?

Cryolipolyse is erop gericht om plaatselijk vet aan te pakken en daarmee het figuur te corrigeren. Het is echter geen methode om veel gewicht te verliezen of obesitas aan te pakken. De behandeling geeft het beste resultaat bij personen met een normaal gewicht en een gezond BMI. Bij (zwaar) overgewicht is het noodzakelijk om eerst gewicht te verliezen door middel van een gezond dieet en voldoende beweging.

cryolipolyse zones

Is cryolipolyse voor iedereen geschikt?

Cryolipolyse is zowel geschikt voor mannen als vrouwen en wordt toegepast op verschillende zones van het lichaam. Bij bepaalde (huid)aandoeningen en ziekten, zoals fenomeen van Raynaud, hartkwalen en epilepsie wordt cryolipolyse afgeraden. Daarnaast wordt de behandeling afgeraden voor personen met diabetes en zwangere vrouwen. Tijdens het eerste gratis en vrijblijvende consult beoordeelt één van onze specialisten of een cryolipolyse behandeling voor u geschikt is.

Is cryolipolyse pijnlijk?

Een cryolipolyse behandeling is niet pijnlijk. In het begin kan de temperatuur even onwennig aanvoelen, maar na enkele minuten is het koude gevoel verdwenen. De meeste cliënten ervaren de behandeling echter als comfortabel en ontspannend. U kunt na uw cryolipolyse pijnloos door met uw dagelijkse gang van zaken.

Is cryolipolyse gevaarlijk?

Cryolipolyse is absoluut niet gevaarlijk of schadelijk voor het lichaam. De behandeling is er enkel op gericht om de bovenste laag vetcellen af te koelen tot een temperatuur van 4 graden. Het lichaam zorgt vervolgens zelf voor de afbraak en afvoer van de vetcellen. De behandeling is uitwendig en niet-operatief (in tegenstelling tot liposuctie); er wordt dus niet gesneden en er is ook geen kans op ontstekingen of infecties. De speciale pads koelen op een constante temperatuur en beschermen de huid. Organen en spieren worden niet aangetast door de behandeling, omdat het koelen slechts aan de oppervlakte plaatsvindt.

In de afgelopen jaren is er uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten en bijwerkingen van cryolipolyse. Alle onderzoeken laten zien dat de behandeling veilig is en dat er geen schadelijke bijwerkingen zijn. Het is echter wel belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Dorien.nl Anti-Ageing Center werkt uitsluitend met de Coolipo Twin. Dit apparaat heeft een Medische Klasse II markering en voldoet daarmee aan alle veiligheidseisen. Bovendien is Dorien.nl Anti-Ageing Center een door Cryospecialist gecertificeerde kliniek.

keurmerk cryospecialist Dorien

Wat zijn de nadelen van cryolipolyse?

Cryolipolyse kent eigenlijk geen nadelen, want de behandeling is veilig, pijnloos en niet-operatief. Bovendien is er geen herstelperiode en is het resultaat al na enkele weken zichtbaar!

Zijn er negatieve ervaringen met cryolipolyse?

Over het algemeen zijn de ervaringen met cryolipolyse erg positief. Er zijn echter ook personen die kritiek hebben of een negatieve ervaring hebben gehad met cryolipolyse. Deze negatieve ervaringen komen vaak voort door slechte voorlichting en een verkeerd verwachtingspatroon. Cryolipolyse is geen methode om af te vallen, maar is erop gericht op de contouren van het lichaam te verfijnen.

Bij Dorien.nl Anti-Ageing Center vinden we een goede voorlichting erg belangrijk. Daarom bekijken we tijdens het eerste, gratis consult wat uw wensen zijn, of cryolipolyse voor u een geschikte behandeling is en welke resultaten u kunt verwachten.

Benieuwd naar de ervaringen van personen die u voorgingen? Bekijk dan de reviews op KliniekErvaringen.

Meer informatie over cryolipolyse

Meer informatie over onze cryolipolysebehandeling vindt u op de behandelpagina Cryolipolyse.

Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden? Stel uw vraag dan via ons contactformulier. Of stuur een e-mail naar info@dorien.nl. Wilt u direct een antwoord op uw vraag ontvangen? Bel ons dan op (0487) 51 75 34.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief